Nagrajenci

DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA V LETU 2022

Za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta nagrado Frana Gerbiča prejela Olga Ulokina (Glasbena šola Fran Korun Koželjski Veljenje) in Andrej Lorber (Konservatorij za glasbo in balet Maribor).

Priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so prejeli Tomaž Cilenšek (Glasbena šola Radovljica), Petra Slak (Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto), Igor Matković (Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana), Suzana Furlan Mitev (Glasbena šola Postojna),  Đorđe Berak (Glasbena šola Vič – Rudnik).

 

DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA V LETU 2021

Nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta prejela Tomaž Plahutnik (Glasbena šola Kamnik) in Nikolaj Žličar (Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje).         

Prejemniki priznanj Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so Irena Jošt (Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Nataša Burger (Glasbena šola Zagorje ob Savi), Valter Kukovič (Glasbena šola Slovenska Bistrica).

 

DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA V LETU 2020

Prejemnika nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta Vildana Repše in Vlado Repše (Glasbeni atelje Tartini).

Priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so prejeli Nuška Gregorič (Glasbena šola Koper), Nataša Puconja (Glasbena šola Vrhnika), Monika Vehovec (Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje), Sašo Lamut (Konservatorij za glasbo in balet Maribor), Davor Mikulić (Glasbena šola Celje) in Alojz Stradar (Glasbena šola Trbovlje).

 

DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA V LETU 2019:

Nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo je prejela Marija Gregorcsvetovalka za glasbeno šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter upokojena profesorica petja Doroteja Cestnik Spasić.
Gerbičevo priznanje je prejela Romana Rek iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Danica Koren iz GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, Maja Cilenšek iz Glasbene šole Koper, Drago Peterlin iz Glasbene šole Zagorje ob Savi.

Milivoj Matković, ravnatelj GŠ Cerknica, Helena Meško, predsednica ZSGŠ, Marija Gregorc, nagrada za življenjsko delo, Marko Rupar, župan Cerknice, Doroteja Cestnik Spasić, nagrada za življenjsko delo, Metka Podpečan, predsednica Komisije za Gerbičeve nagrade, Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ, Romana Rek, Gerbičevo priznanje, Danica Koren, Gerbičevo priznanje, Maja Cilenšek, Gerbičevo priznanje.

Milivoj Matković, ravnatelj GŠ Cerknica, Helena Meško, predsednica ZSGŠ, Marija Gregorc, nagrada za življenjsko delo, Marko Rupar, župan Cerknice, Doroteja Cestnik Spasić, nagrada za življenjsko delo, Metka Podpečan, predsednica Komisije za Gerbičeve nagrade, Martina Vuk, državna sekretarka na MIZŠ, Romana Rek, Gerbičevo priznanje, Danica Koren, Gerbičevo priznanje, Maja Cilenšek, Gerbičevo priznanje.

Pojavljanje v medijih:

http://www.sigic.si/priznanja-frana-gerbica.html


DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA v letu 2018:

Prejemnika nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta Jasmina Pogačnik, predana učiteljica klavirja in korepetitorica na GŠ Kranj in Matjaž Drevenšek, odličen saksofonist, redni profesor in prodekan za umetniško dejavnost na Akademiji za glasbo.

Prejemniki priznanj za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so Petra Arlati Kovačič, violinistka in pedagoginja na Glasbeni šoli Celje, Planinka Atić, pianistka in pedagoginja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Tamara Ražem Locatelli, pianistka in pedagoginja na Glasbeni šoli Sežana in Andrej Šmon, klarinetist in saksofonist na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica.

KONCERT OB PODELITVI NAGRAD IN PRIZNANJ FRANA GERBIČA NA SLIKI KOMISIJA, NAGRAJENCI, MARKO RUPAR IN ALOJZ KOVŠCA FOTO LJUBO VUKELIČ DC8B9575

Pojavljanje v medijih:

https://www.sta.si/2500422/gerbiceva-nagrajenca-za-zivljenjsko-delo-jasmina-pogacnik-in-matjaz-drevensek

https://www.cerknica.si/novica/133766

http://www.ds-rs.si/?q=novice/podelitev-nagrad-priznanj-frana-gerbica

https://www.dnevnik.si/kultura/glasba


Nagrado za življenjsko delo v letu 2017 sta prejela pianist in pedagog s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Sijavuš Gadžijev in dolgoletni ravnatelj glasbene šole Ormož Slavko Petek

Na sliki prejemniki priznanj in nagrad. Cerknica, 05. 04. 2017, Foto: Ljubo Vukelič

Na sliki prejemniki priznanj in nagrad.
Cerknica, 05. 04. 2017, Foto: Ljubo Vukelič

Prejemniki priznanj Frana Gerbiča so pianistka in korepetitorica s Konservatorija za glasbo in balet Maribor Maja Mancini Senica, violončelistka mlajše generacije s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Karmen Pečar Koritnik, dirigent in pedagog z glasbene šole Logatec Marjan Grdadolnik ter Zoran Lupinc kot promotor diatonične harmonike z glasbene šole Ilirska Bistrica.

Pojavljanje v medijih:

http://notranjskoprimorske.si/2017/04/v-cerknici-so-podelili-nagrade-in-priznanja-frana-gerbica/

https://www.rtvslo.si/kultura/glasba/nagradi-frana-gerbica-sijavusu-gadzijevu-in-slavku-petku/419135

https://www.tednik.si/kultura/5642-ormoz-slavko-petek-dobitnik-prestizne-gerbiceve-nagrade?date=1498834800

http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/nagradi-frana-gerbica-sijavusu-gadzijevu-in-slavku-petku/419135https://www.sta.si/2373812/v-cerknici-podelitev-gerbicevih-nagrad-v-znamenju-100-obletnice-skladateljeve-smrti


 

V letu 2016 sta nagrado za življensko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem podrožju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja profesorica glasbene metodike in didaktike dr. Breda Oblak in violinist Jurij Križnič.

12985496_1080524958675532_765612605660322481_n

Priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so šla v roke profesorici violine Alenki Firšt z Glasbene šole Celje, profesorju strokovno-teoretičnih predmetov Robertu Kampletu s Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru, profesorju violine in citer Petru Napretu, ki v glasbenih šolah Fran Korun Koželjski v Velenju in v glasbeni šoli Moste – Polje v Ljubljani ter profesorici flavte Alenki Zupan z Glasbene šole Koper.

Pojavljanje v medijih:

http://www.konservatorij-maribor.si/zveza-slovenskih-glasbenih-sol-podelila-nagrade-in-priznanja-frana-gerbica-2016

http://notranjskoprimorske.si/2016/04/foto-uciteljem-glasbe-podelili-prestizne-gerbiceve-nagrade/

https://www.dnevnik.si/1042735851/kultura/splosno/intervju-z-dr-bredo-oblak-ki-je-orala-ledino-v-glasbenem-solstvu-


 

V letu 2015 sta nagrado za življensko delo prejela profesor in skladatelj Tomaž Habe in violončelistka Zdenka Kristl Marinič.

Gerbiceva-priznanja-VODILNA-702x336Foto: Valter Leban

Priznanja za izjemne dosežke pa so prejeli flavtistka Ana Kavčič Pucihar, kitaristka Irena Pajtler in pozavnist Mihael Švagan.

Pojavljanje v medijih:

https://vimeo.com/124506105http://www.vecer.com/clanek/201504036107130

https://www.rtvslo.si/kultura/glasba/nagrada-za-skladatelja-tomaza-habeta-in-violoncelistko-zdenko-kristl-marinic/361964

http://www.predsednik.si/up-rs/uprs.nsf/objave/10CB95E70E923084C1257E1B0028F2B5?OpenDocument

http://www.delo.si/kultura/glasba/nagradi-frana-gerbica-za-zivljenjsko-delo-tomazu-habetu-in-zdenki-kristl-marinic.html

http://www.noviceznotranjske.net/tomaz-habe-in-zdenka-kristl-dobitnika-nagrade-frana-gerbica/

http://www.konservatorij-maribor.si/podelitev-gerbicevih-nagrad-in-priznanj-2015

© 2021 Zveza glasbenih šol Slovenije, vse pravice pridržane. Izvedba: opa!celica.