Sprejem pri predsedniku države g. Borutu Pahorju

Sprejem pred vročitvijo odlikovanja Zvezi slovenskih glasbenih šol, ki ga je priredil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je potekal v nedeljo, 13. novembra 2016, ob 15. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače. Zbrane je ob tej priložnosti tudi nagovoril.

Zvezi slovenskih glasbenih šol se je v svojem imenu in v imenu države zahvalil za predano in strokovno delo ter za negovanje te veličastne tradicije glasbenega šolstva v Sloveniji. Dejal je, da se lahko z velikim ponosom in občudovanjem ozremo v preteklost ter vidimo globoke korenine glasbenega šolstva na slovenskem.
“Ob tej priložnosti je predsednik Pahor izrazil iskreno hvaležnost za sodelovanje ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije: »Takrat je prišel do izraza impozantni opus vašega dela. Skupaj z vami in z mladimi, ki jih vzgajate, smo dan pred praznovanjem in na dan državnosti priredili sijajne prireditve, ki so navduševale po naši domovini.« Nagovor je predsednik republike sklenil z željo, da naj te slavne tradicije ne prekinejo, četudi so za glasbeno šolstvo sedaj manj prijazni časi: »Prav zaradi izjemne srčnosti in privrženosti nadaljujte po vaših najboljših močeh. Najrazličnejšim talentom omogočite, da se vsepovsod po Sloveniji razrastejo v glasbenike, ki tako ali drugače v naš svet vnašajo svežino, optimizem in upanje. Vse tisto, kar našo družbo dela boljšo, kot posameznike pa malo bolj ambiciozne, samozavestne in pogumne.«” (vir: spletna stran predsednika RS Boruta Pahorja)

Avtor fotografij: Egon Bajt© 2021 Zveza glasbenih šol Slovenije, vse pravice pridržane. Izvedba: opa!celica.