Sprejem pri predsedniku države g. Borutu Pahorju

Sprejem pred vročitvijo odlikovanja Zvezi slovenskih glasbenih šol, ki ga je priredil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je potekal v nedeljo, 13. novembra 2016, ob 15. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače. Zbrane je ob tej priložnosti tudi nagovoril.

Zvezi slovenskih glasbenih šol se je v svojem imenu in v imenu države zahvalil za predano in strokovno delo ter za negovanje te veličastne tradicije glasbenega šolstva v Sloveniji. Dejal je, da se lahko z velikim ponosom in občudovanjem ozremo v preteklost ter vidimo globoke korenine glasbenega šolstva na slovenskem.
“Ob tej priložnosti je predsednik Pahor izrazil iskreno hvaležnost za sodelovanje ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije: »Takrat je prišel do izraza impozantni opus vašega dela. Skupaj z vami in z mladimi, ki jih vzgajate, smo dan pred praznovanjem in na dan državnosti priredili sijajne prireditve, ki so navduševale po naši domovini.« Nagovor je predsednik republike sklenil z željo, da naj te slavne tradicije ne prekinejo, četudi so za glasbeno šolstvo sedaj manj prijazni časi: »Prav zaradi izjemne srčnosti in privrženosti nadaljujte po vaših najboljših močeh. Najrazličnejšim talentom omogočite, da se vsepovsod po Sloveniji razrastejo v glasbenike, ki tako ali drugače v naš svet vnašajo svežino, optimizem in upanje. Vse tisto, kar našo družbo dela boljšo, kot posameznike pa malo bolj ambiciozne, samozavestne in pogumne.«” (vir: spletna stran predsednika RS Boruta Pahorja)

Avtor fotografij: Egon Bajt

Na sliki od leve proti desni, zadnja vrsta: gospod Aleksander Kotnik, ravnatelj GŠ Ravne na Koroškem, gospod Simon Mlakar, ravnatelj GŠ Celje, gospod Tomaž Polak, ravnatelj GŠ Gornja Radgona, gospod Primož Malavašič, ravnatelj GŠ Logatec, gospod Stanislav Lašič, ravnatelj GŠ Slavka Osterca Ljutomer.
Na sliki od leve proti desni, sprednja vrsta: gospa Neža Gruden, ravnateljica GŠ Kamnik, gospod Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine Novo Mesto, gospod Jože Rajk, ravnatelj GŠ Kočevje.