MALI GODALCI V ITALIJO

Mali godalni orkester Glasbene šole Celje se je konec aprila na povabilo organizatorja ESTA Italia odpravil v sosednjo Italijo, natančneje v Cremono, zibelko glasbene kulture naših sosedov, v mesto, kjer so ustvarjali največji goslarski mojstri Amati, Guarneri in Stradivari.

V Cremoni je od 26. aprila do 1. maja potekala mednarodna konferenca učiteljev godalnih instrumentov ( 47th International Conference European String Teacher Association), kjer so na povabilo ESTA Italia poleg številnih odmevnih dogodkov sodelovali tudi naši mali godalci in sicer kar z dvema koncertoma. Prvi, samostojni koncert, z naslovom »Pozdrav Italiji«, so izvedli v znameniti dvorani Palazzo Cittanova, dan za tem pa so sodelovali v projektu »1001 Strings of the World« pod vodstvom svetovno znanega violinista in pedagoga Alekseja Igudesmana in se na trgu Piazza del Comune pridružili tisočim malim godalcem s celega sveta.

Orkester že vsa leta vodi dirigentka Petra Arlati Kovačič, ki za orkester piše tudi vse priredbe, ki so jih izvedli v svojem dolgoletnem delovanju. Tako je priredila tudi tokratni repertoar znanih italijanskih canzon, s katerimi so osvojili srca vseh poslušalcev.

Celje

Komentarji so zaprti.