Nagrade in priznanja Frana Gerbiča

Nagrade in priznanja Frana Gerbiča, ki jih podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja smo letos, že petnajstič zapovrstjo, slovesno podelili v Cerknici, rojstnem kraju Frana Gerbiča, katerega 100-letnico smrti smo praznovali preteklo leto. Podelitev, ki je potekala 4. aprila v Kulturnem domu v Cerknici, je s svojim obiskom in izjemnim nagovorom počastili Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije. Poleg njega so nagrajence in zbrane na slavnostni prireditvi nagovorili tudi Helena Meško, predsednica Zveze slovenskih glasbenih šol, Marko Rupar, župan Občine Cerknica in Metka Podpečan, predsednica Komisije za podeljevanje nagrad in priznanj Frana Gerbiča. Prireditev je povezoval Jure Sešek.

Na svečani podelitvi nagrad in priznanj so nastopili prvonagrajenci 47. TEMSIG-a (Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije) kitaristka Živa Jemenšek iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor – PŠ Lenart, violinistka Gaja Žnidaršič iz Glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica in violončelist Leonard Razboršek iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Gerbičeve samospeve sta zapela dijaka Glasbene šole Celje Miha Bantan in Matic Dokler. Na prireditvi je nastopil tudi septet saksofonov, ki je bil samo za ta dogodek sestavljen iz bivših dijakov in študentov letošnjega prejemnika nagrade Frana Gerbiča Matjaža Drevenška.

Letošnji dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, kar pomeni izkaz predsednikove podpore našemu delu in prizadevanjem ter daje našemu dogodku poseben pomen. Častno pokroviteljstvo tudi pomeni, da predsednik spodbuja naše ideje, se zavzema za stvari, s katerimi se ukvarjamo in podpira vsa naša prizadevanja.

DOBITNIKI PRIZNANJ IN NAGRAD FRANA GERBIČA v letu 2018:

Prejemnika nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta Jasmina Pogačnik, predana učiteljica klavirja in korepetitorica na GŠ Kranj in Matjaž Drevenšek, odličen saksofonist, redni profesor in prodekan za umetniško dejavnost na Akademiji za glasbo.

Prejemniki priznanj za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so Petra Arlati Kovačič, violinistka in pedagoginja na Glasbeni šoli Celje, Planinka Atić, pianistka in pedagoginja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Tamara Ražem Locatelli, pianistka in pedagoginja na Glasbeni šoli Sežana in Andrej Šmon, klarinetist in saksofonist na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica.

Metka Podpečan,

predsednica Komisije za podeljevanje nagrad in priznanj Frana Gerbiča

 

Fotogalerijo si lahko ogledate na povezavi. Fotografiral je Ljubo Vukelič, Občina Cerknica.

Komentarji so zaprti.