Podelitev gerbičevih priznanj in nagrad

Zveza slovenskih glasbenih šol  vsako leto podeljuje prestižne glasbene nagrade in priznanja Frana Gerbiča najbolj zaslužnim pedagogom, ravnateljem in drugim sodelavcem, ki delujejo na področju glasbene vzgoje in izobraževanja.

Komisija za podeljevanje nagrad in priznanj Frana Gerbiča izbere kandidate preko javnega razpisa, nagrajenci pa so posamezniki, ki s svojim delom vidno pripomorejo k dvigu in ugledu slovenskega glasbenega šolstva.

Slavnostni koncert s podelitvijo letošnjim izbrancem je bil v sredo, 5. aprila, ob 16.00, v Kulturnem domu v Cerknici. Slavnostni govornik je bil gospod Anton Peršak minister za kulturo RS.

Nagrado za življenjsko delo sta prejela pianist in pedagog s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Sijavuš Gadžijev in dolgoletni ravnatelj glasbene šole Ormož Slavko Petek. Prejemniki priznanj Frana Gerbiča so pianistka in korepetitorica s Konservatorija za glasbo in balet Maribor Maja Mancini Senica, violončelistka mlajše generacije s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Karmen Pečar Koritnik, dirigent in pedagog z glasbene šole Logatec Marjan Grdadolnik ter Zoran Lupinc kot promotor diatonične harmonike z glasbene šole Ilirska Bistrica.

Fotografije najdete v galeriji.

 

Mediji so o dogodku objavili:

http://www.rtvslo.si/kultura/glasba/nagradi-frana-gerbica-sijavusu-gadzijevu-in-slavku-petku/419135

https://www.sta.si/2373812/v-cerknici-podelitev-gerbicevih-nagrad-v-znamenju-100-obletnice-skladateljeve-smrti

Komentarji so zaprti.