Podelitev nagrad in priznanj Frana Gerbiča

Posameznikom, zaslužnim za izjemne prispevke na področju glasbenega izobraževanja so v sredo, 6. 4. 2016 v Cerknici podelili nagrade in priznanja Frana Gerbiča. Slavnostno podelitev smo pripravili s koncertom Godalnega orkestra Zveze slovenskih glasbenih šol, pod vodstvom Simona Krečiča in s pevcema Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Saro Šetar pod menstorstvom Biserke Petković in s spremljavo Ivana Ferčiča ter Boštjanom Petkom pod mentorstvom Jolande Korat in s spremljavo Zvjezdane Pleško Aleksin.

Letos praznujemo častitljivo 200-letnico javnega glasbenega šolstva na Slovenskem. V obdobju prebujanja narodov v Evropi smo Slovenci ustanovili prve glasbene šole. Leta 1807 pri Stolnici in leta 1816 pri normalki v Ljubljani.

Nagradi Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja sta prejela Breda Oblak in Jurij Križnič.

Priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so šla v roke profesorici violine Alenki Firšt z Glasbene šole Celje, profesorju strokovno-teoretičnih predmetov Robertu Kampletu s Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru, profesorju violine in citer Petru Napretu, ki v glasbenih šolah Fran Korun Koželjski v Velenju in v glasbeni šoli Moste – Polje v Ljubljani ter profesorici flavte Alenki Zupan z Glasbene šole Koper.

Prireditve so se udeležili tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, kot slavnostna govornica, predsednik državnega sveta Mitja Brvar in cerkniški župan Marko Rupar.

Komentarji so zaprti.