Tradicionalni koncert prvonagrajencev 45. tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov z Orkestrom Slovenske filharmonije

NAJBOLJŠI MLADI GLASBENIKI V ČAST SLOVENSKEMU KULTURNEMU PRAZNIKU

Tradicionalni koncert prvonagrajencev 45. tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov z Orkestrom Slovenske filharmonije (27. 1. 2017, 19.30, Slovenska filharmonija)

V petek, 27. 1., se bo ob 19.30 uri v veliki dvorani Slovenske filharmonije začel vsakoletni koncert prvonagrajencev TEMSIGA, slovenskega glasbenega tekmovanja, na katerem bodo v čast kulturnemu prazniku nastopili lanskoletni nagrajenci – Monika Babič na oboi, Una Košir na kljunasti flavti, Dorotea Senica na flavti in Tim Jančar na klavirju. Dirigent večera bo maestro Veton Marevci, poslušali pa bomo Koncert v c-molu, RV. 441, Antonia Vivaldija, Koncert za oboo, TrV 292, Richarda Straussa, Koncert za flavto, Andrée Joliveta, Rondo v D-duru, K. 373 (Anh. 184), Wolfganga Amadeusa Mozarta in Koncert za klavir št. 27 v B-duru, K. 595, Wolfganga Amadeusa Mozarta. S koncertom se uradno začenjajo letošnja regijska tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, 45. državno tekmovanje najboljših bo tokrat potekalo med 01. in 13. marcem na gorenjskih glasbenih šolah. Tudi letos bo na tekmovanjih nastopilo več kot 700 mladih iz vse države.

 

Boris Štih, predsednik Zveze slovenskih glasbenih šol, ki je glavni organizator nacionalnega tekmovanja, je v sporočilu za javnost zapisal: »Slovenija se kot država lahko pohvali z odlično organiziranim in množičnim glasbenim šolstvom in znotraj tega TEMSIG pomeni izjemno tradicijo, kjer lahko mladi slovenski virtuozi svoja znanja, spretnosti in talent pokažejo pred uglednimi mednarodnimi žirijami.«

Vstopnice rezervirate ne info@temsig.si.

Komentarji so zaprti.